2018年成人英语三级考前巩固试题(6)
2018年成人英语三级考前巩固试题(6)
一、阅读理解(1-20)
Where do pesticides(杀虫剂)fit into the picture of environmental disease? We have seen that they now pollute soil, water, and food, that they have the power to make our streams fishless and our gardens and woodlands silent and birdless. Man, however much he may like to pretend the contrary, is part of nature. Can he escape a pollution that is now so thoroughly distributed throughout our world?
We know that even single exposures to these chemicals, if the amount is large enough, can cause extremely severe poisoning. But this is not the major problem. The sudden illness or death of farmers, farm workers, and others exposed to sufficient quantities of pesticides is very sad and should not occur. For the population as a whole, we must be more concerned with the delayed effects of absorbing small amounts of the pesticides that invisibly pollute our world.
Responsible public health officials have pointed out that the biological effects of chemicals are cumulative over long periods of time, and that the danger to the individual may depend on the sum of the exposures received throughout his lifetime. For these very reasons the danger is easily ignored. It is human nature to shake off what may seem to us a threat of future disaster. "Men are naturally most impressed by diseases which have obvious signs," says a wise physician, Dr.Rene Dubos, "yet some of their worst enemies slowly approach them unnoticed."
1. Which of the following is closest in meaning to the sentence "Man, ... is part of nature."(Line 3,Para.1)?
A. Man appears indifferent to what happens in nature.
B. Man acts as if he does not belong to nature.
C. Man can avoid the effects of environmental pollution.
D. Man can escape his responsibilities for environmental protection.
答案:B。词汇题。答题关键在于正确理解"like to pretend the contrary"几个词的含义,这几个词字面原意为:喜欢假装相反。把它与原句结合起来看,这一句的意思是:人类,尽管常常表现得恰好相反,却是自然的一部分。据此句意来套四个选择项,就可看出B)(人类表现得好像他不属于自然)是正确答案。
2. What is the author's attitude towards the environmental effects of pesticides?
A. Pessimistic.
B. Indifferent.
C. Defensive.
D. Concerned.
答案:D。观点题。本文就作者对杀虫剂的环境后果的态度提问。纵观全文可知,作者在文中一一描述了杀虫剂明显和潜在的两方面危险,提醒人们重视其缓慢的长期效应,可见作者对这一问题是“关切的”D)项),而非是“漠不关心的”B)项)。同时,作者在文中并未悲天悯人,认为杀虫剂的危害已不可救药,所以A)项“悲观的”也不符合题意。而C)项“防御性的”,在文中并无根据,因为在文中作者并未提出该怎样解决杀虫剂的环境后果问题,因此只有D)是最符合题意的正确答案。
3. In the author's view, the sudden death caused by exposure to large amounts of pesticides _____.
A. is not the worst of the negative consequences resulting from the use of pesticides
B. now occurs most frequently among all accidental deaths
C. has sharply increased so as to become the center of public attention
D. is unavoidable because people can't do without pesticides in farming
答案:A。推断题。本题的答案主要见于第二段。从"But this is not the major problem".(但这并不是主要问题)及"..., we must be more concerned with the delayed effects...,(我们必须更关切由于小剂量地吸收无形中污染了我们世界的杀虫剂而造成的延迟的后果)”我们可从中推断出作者认为“由于大剂量吸入杀虫剂而突然致死”还不是最糟糕的情况,故A)是正确的。而B)、C)、D)项的内容在文中均未提及,所以无法判断是否是作者的观点,因而不能入选正确答案。
4. People tend to ignore the delayed effects of exposure to chemicals because _____.
A. limited exposure to them does little harm to people's health
B. the present is more important for them than the future
C. the danger does not become apparent immediately
D. humans are capable of withstanding small amounts of poisoning
答案:C。推断题。本题可用筛选法,一一排除错误答案。人们容易忽视吸入有毒化学物质所带来的延迟后果,到底是因为什么呢?先看A):有限的吸收不会给人类健康带来危害。根据第三段内容可知,有毒化学物质的生物效果是累积的,而且累积越多,危险越大,因此,即使是有限的吸收,也会有潜伏的危险,可见A)项内容错误。同样D)项“人类能经受住小剂量有毒物质危害”显然也不对。再看B):现在比将来重要。根据最后一段第三句,人类的本性是会忽略将来的危险的,但这并不等于说现在就更重要,所以B)项也没有正确解释本题中的原因。只有C)项“危险并没有立刻显示出来”,符合原文意旨,特别是最后一句的句意,所以C)是正确答案。
5. It can be concluded from Dr.Dubos'remarks that _____.
A. people find invisible diseases difficult to deal with
B. attacks by hidden enemies tend to be fatal
C. diseases with obvious signs are easy to cure
D. people tend to overlook hidden dangers caused by pesticides
答案:D。推断题。本题关键在于正确理解Dr.Dubos的评论。原句意为:人类很自然地最容易对那些具有征兆的疾病印象深刻,然而有些最致命的疾病却是慢慢地毫无察觉地击中他们的。据此句意,可以容易地推断出D)为正确答案。
When a consumer finds that an item she or he bought is faulty or in some other way does not live up to the manufacturer's claim for it, the first step is to present the warranty(保单), or any other records which might help, at the store of purchase. In most cases, this action will produce results. However, if it does not, there are various means the consumer may use to gain satisfaction.
A simple and common method used by many consumers is to complain directly to the store manager. In general, the "higher up" the consumer takes his or her complaint, the faster he or she can expect it to be settled. In such a case, it is usually settled in the consumer's favour, assuming he or she has a just claim.
Consumers shoud complain in person whenever possible, but if they cannot get to the place of purchase, it is acceptable to phone or write the complaint in a letter.
Complaining is usually most effective when it is done politely but firmly, and especially when the consumer can demonstrate what is wrong with the item in question. If this cannot be done, the consumer will succeed best by presenting specific information as to what is wrong, rather than by making general statements. For example, "The left speaker does not work at all and the sound coming out of the right one is unclear" is better than "This stereo(立体声音响)does not work."
The store manager may advise the consumer to write to the manufacturer. If so, the consumer should do this, stating the complaint as politely and as firmly as possible. But if a polite complaint does not achieve the desired result, the consumer can go a step further. She or he can threaten to take the seller to court or report the seller to a private or public organization responsible for protecting consumers‘rights.
6.When a consumer finds that his purchase has a fault in it, the first thing he should do is to _____.
A. complain personally to the manager
B. threaten to take the matter to court
C. write a firm letter of complaint to the store of purchase
D. show some written proof of the purchase to the store
答案:D
解析:答案D.本题答案在原文第一句中可以找到。它的大意是:当顾客发现他(她)所买的商品有毛病或在其他方面未达到制造商所声称的标准时,第一步就是将保单或其他有助于解决问题的记录这家商店看。所以D“向这家商店出示书面证明”,与原文相符,是正确答案。而A“当面向经理申诉”,是在第一步中问题得不到解决时才使用,所以它不是此题答案。B“威胁将此事向法庭上诉”是在经理未能解决问题,写信给厂家也未能解决问题时才使用的方法,所以它也不是解决问题的第一步。C“给商店写一封态度强硬的抱怨信”也是在第一步中问题得不到解决时才使用的。所以A、B、C均不是正确答案。
7.If a consumer wants a quick settlement of his problem, it's better to complain to _____.
A. a shop assistant
B. the store manager
C. the manufacturer
D. a public organization
答案:B
解析:答案B.此题源于第二段。作者认为许多消费者使用的简单而又常用的办法是直接向商店经理投诉。
8.The most effective complaint can be made by _____.
A. showing the faulty item to the manufacturer
B. explaining exactly what is wrong with the item
C. saying firmly that the item is of poor quality
D. asking politely to change the item
答案:B
解析:答案B.原文第四段的大意是:当顾客申诉商品有质量问题时,态度要坚定、有礼貌,特别是如果消费者当场演示就能最有效地达到申诉目的。不能当场演示时也要提出比较具体的质量间题。A、C、D三项都是泛泛地说质量差、有毛病,而没能说出该商品哪一个具体的部位有毛病,所以都不是最有效的解决问题的办法。而B项“准确解释商品哪里有问题”与原文相符,是正确答案。
9.The phrase "live up to" (Para. 1, Line 2) in the context means _____.
A. meet the standard of
B. realize the purpose of
C. fulfil the demands of
D. keep the promise of
答案:A
解析:答案A.live up to所在句子的意思是:“当顾客发现他所购买的商品有毛病或在某种程度上没有达到制造商所声称的标准时,…”。B项“实现(制造商所声称的)目的”,句意不通;C项“满足(制造商所声称的)要求”;D项“履行(制造商所声称的)承诺”,C、D两项均与原文意思不符。而A项“达到(制造商所声称的)标准”正是原文所表达的意思,所以是正确答案。
10.Tthe passage tells us _____.
A. how to settle a consumer's complaint about a faulty item
B. how to make an effective complaint about a faulty item
C. how to avoid buying a faulty item
D. how to deal with complaints from customers
答案:B
解析:答案B.从全文看,作者向读者推荐了几种申诉伪劣商品的办法,可见作者是站在顾客的立场上的。而A、D两项是站在卖方的立场;C项在文章中未提到,所以它们都不是正确答案。B项“如何有效地申诉有质量问题的商品”与原文意思相符是此题答案。
What is exactly a lie? Is it anything we say which we know is untrue? Or is it something more than that? For example, suppose a friend wants to borrow some money from you, you say: I wish I could help you but I'm short of money myself. In fact, you are not short of money, but your friend is in the habit of not paying his debts and you don't want to hurt his feelings by reminding him of this. Is this really a lie?
A scientific study of lying shows women are better liars than men, particularly when telling a "white lie" such as when a woman at a party tells another woman that she likes her dress when she really thinks it looks terrible. However, this is only one side of the story. Other researches show that men are more likely to tell more serious lies, such as making a promise which they have no intention of fulfilling. This is the kind of lie politicians and businessmen are supposed to be particularly skilled at: the lie from which the liar hopes to profit or gain in some way.
Research has also been done into the way people's behavior changes in a number of small, apparently unimportant ways when they lie. It has been found that if they are sitting down at the same time, they tend to move about in their chairs more than usual. To the trained observer they are saying I wish I were somewhere else now.
11. This passage tells us that _____.
A. telling lies is often necessary in order to avoid being defeated
B. telling lies is often bad because people ought not to be dishonest
C. telling lies is sometimes necessary in order not to hurt someone else's feelings
D. telling lies is not bad at all in most cases
答案: C
【解析】第一段作者举的例子,可以得出C“有时为了不伤害其他人的感情说谎是必须的”正确。其它选项的信息在文中没有明确出现。
12. In Paragraph 2, the sentence "Women are better liars than men do." probably means _____.
A. women are better at telling lies than men
B. women liars are better accepted than men
C. women have a better intention when telling lies
D. women tell fewer lies than men do
答案:C
【解析】从第二段作者举例可知女人更爱说"white lie",即善意的谎言,而男人更有可能说一些严重的谎话。所以C选项“女人说谎时有较好的意图”符合原文。A选项说的太笼统,女人仅在说"white lie"时比男人擅长,而说"serious lie"则不及男人;B、D选项所给信息并未在文中出现。
13. A "white lie" means _____.
A. a lie that is completely unbelievable
B. a lie that is told with a good will
C. a lie that is always believable
D. a lie that often has an evil purpose
答案: B
【解析】"white lie"的意思是善意的谎言,从文中第二段女人说谎所举的例子也可以推断出B选项“带有善意所说的谎”为正确答案。
14. Politicians and businessmen are supposed to be skilled at telling the kind of lies _____.
A. from which they may gain some advantages
B. that seems to be believable
C. that women are most likely to believe
D. with which they can have better relationship with others
答案:A
【解析】第二段最后一句“政治家和商人尤其擅长说这种谎话,即可从这些谎言中赚钱或获利。”而A选项“他们或许可以从中赢得一些好处”与之相一致。
15. It can be concluded from the passage that _____.
A. there is a simple way of finding out if someone is lying
B. from some ways people behave we can know they are lying
C. certain emotions are proof of lying
D. in some situations women are most likely to think businessmen are dishonest
答案:B
【解析】第三段第一句“对人们行为举止的研究表明:当人们说谎时,会以大量不起眼的、表面上不重要的方式改变自己的举止”为主题句,文章所得出的结论为B选项“从人们的一些行为举止,我们能够知道他们在说谎”,与主题句相一致。
When a consumer finds that an item she or he bought is faulty or in some other way does not live up to the manufacturer's claim for it, the first step is to present the warranty(保单), or any other records which might help, at the store of purchase. In most cases, this action will produce results. However, if it does not, there are various means the consumer may use to gain satisfaction.
A simple and common method used by many consumers is to complain directly to the store manager. In general, the "higher up" the consumer takes his or her complaint, the faster he or she can expect it to be settled. In such a case, it is usually settled in the consumer's favour, assuming he or she has a just claim.
Consumers shoud complain in person whenever possible, but if they cannot get to the place of purchase, it is acceptable to phone or write the complaint in a letter.
Complaining is usually most effective when it is done politely but firmly, and especially when the consumer can demonstrate what is wrong with the item in question. If this cannot be done, the consumer will succeed best by presenting specific information as to what is wrong, rather than by making general statements. For example, "The left speaker does not work at all and the sound coming out of the right one is unclear" is better than "This stereo(立体声音响)does not work."
The store manager may advise the consumer to write to the manufacturer. If so, the consumer should do this, stating the complaint as politely and as firmly as possible. But if a polite complaint does not achieve the desired result, the consumer can go a step further. She or he can threaten to take the seller to court or report the seller to a private or public organization responsible for protecting consumers’rights.
16.When a consumer finds that his purchase has a fault in it, the first thing he should do is to ______.
A. complain personally to the manager
B. threaten to take the matter to court
C. write a firm letter of complaint to the store of purchase
D. show some written proof of the purchase to the store
答案:D
17.If a consumer wants a quick settlement of his problem, it’s better to complain to ______.
A. a shop assistant
B. the store manager
C. the manufacturer
D. a public organization
答案:B
18. The most effective complaint can be made by ______.
A. showing the faulty item to the manufacturer
B. explaining exactly what is wrong with the item
C. saying firmly that the item is of poor quality
D. asking politely to change the item
答案:B
19. The phrase "live up to" (Para. 1, Line 2)in the context means ______.
A. meet the standard of
B. realize the purpose of
C. fulfil the demands of
D. keep the promise of
答案:A
20. Tthe passage tells us ______.
A. how to settle a consumer's complaint about a faulty item
B. how to make an effective complaint about a faulty item
C. how to avoid buying a faulty item
D. how to deal with complaints from customers
答案:B
二、词汇和语法(21-30)
21.The firm will have to step _____ production if it is to defeat its competitors.
A. off
B. in
C. out
D. up
Best Answer: D
详解:应选D项。
step up意为“提高,加快”;step off意为“开步走,步量(距离)”;step in意为“介入,干涉;参加进来(帮忙)”;step out意为“走出去”。
22.The current political _____ of our country is favorable for foreign investments.
A. climate
B. weather
C. temperature
D. state
Best Answer: A
详解:应选A项。climate(可数名词)意为“(一个地区或一个时期总的)气候”;weather意为“(指每日每时的晴阴,温度)天气”;state意为“状况,状态”。
23.Faced with rapid inflation and _____ international and home markets, many firms have declared bankrupt.
A. lessening
B. shortening
C. shrinking
D. withdrawing
答案:C)
考查近义动词的语义辨析。各选项的意思及用法分别是:选项A)lessening减少,减轻,侧重指程度、重要性等的减轻。如:The defeat lessened our chances of winning the championship. 此次失败使我们夺冠的希望变得更加渺茫。lessen the burden of减轻负担;选项B)shortening缩短,变短,如The days are beginning to shorten. 天开始变短了。shorten the gap between 缩小……之间的差距;选项C)shrinking 使收缩,缩小,减少,侧重指尺寸、大小等的变小。如:The number of students attending the lecture has shrunk. 听讲座的学生人数减少了。Will this soap shrink woolen clothes? 这种肥皂会使羊毛衣服缩水吗?选项D)withdrawing收回,撤退,撤销,如:After awhile, he withdrew his proposal. 过了一会儿,他撤回了他的提议。根据题意可判断出选项C)应为正确答案。全句意思是“面对通货膨胀和日益缩小的国际国内市场,许多公司都已宜布破产”。
24.We'd better eliminate junk foods from our kitchen and keep a variety of high-quality foods _____ at all times.
A. available
B. desirable
C. enormous
D. numerous
答案:A)考查形容词语义环境。四个选项的意思分别是:选项A)available现成可使用的,在手边的,可利用的;选项B)desirable称心如意的,值得有的,如I envy Jane because her job is so desirable. 我很羡慕简,因为她有一份很称心的工作。选项C)enormous巨大的,极大的,庞大的;选项D)numerous许多的,很多的,如:This is a conclusion he has drawn from numerous facts. 这是他从很多事实当中得出的结论。根据题干可判断出选项A)应为正确答案。全句的意思为“我们应清除厨房里的垃圾食品,而使各种高质量的食物随手可及”。
25.Some concepts may be difficult to grasp chiefly because they may be unfamiliar or _____ ideas, opinions which we already hold.
A. in accordance with
B. in conflict with
C. in favor of
D. in response to
答案:B)
考查介词短语的语义。四个选项的意思分别是:选项A)in accordance with依照,根据;选项B)in conflict with与……相冲突;选项C)in favor of支持,赞同;选项D)in response to作为对……的反应。根据题意可判断出选项B)为正确答案。全句的意思为“一些观念很难让人领会主要是因为我们对其不熟悉或者是因为与我们原有的观点相矛盾”。
26.The city government has determined to get _____ with people who try to escape paying taxes.
A. rough
B. tough
C. rigid
D. bold
答案:B)。考查形容词语义及搭配。能与介词with搭配的只有选项B)tough,get tough with/on sb.意为“对……采取坚决态度;对……采用强硬手段”。其余选项的意思分别是:选项A)rough意为“粗糙的;粗野的,粗暴的;粗略的,大致的”;选项C)rigid(行为观点等)严格的,死板的,不易改变的;选项D)bold意为“勇敢的,无畏的;冒失的,鲁莽的”。全句的意思是“政府部门决心采取强硬手段来惩治偷税人员”。
27.As a result of careless washing, the jacket _____ to a child's size.
A.compressed
B.shrank
C.dropped
D.decreased
答案:C. 这是一道近义词辨析题。compress意为“压缩(便于置于小的空间)”;shrink意为“(使)收缩、(使)缩(指布漫湿之后收缩),(e.g.)Those jeans will shrink in the wash…drop意为“滴下、落下”;decrease意为“减少、减小”。
28.You have nothing to _____ by refusing to listen to our advice.
A.gain
B.grasp
C.seize
D.earn
答案:A. 词汇测试题。gain,意为“获得,赢得”;seize,意为“抓住、捉住”;grasp,意为“掌握、理解、抓紧”;earn,意为“赚得,拿得”。
29.A _____ to this problem is expected to be found before long.
A.result
B.response
C.settlement
D.solution
答案:D. 词汇考查题。result(n.)意为“结果,效果,成绩等”;response意为“回答,反应”;settlement意为“(问题的)解答,解决方式或方法”。
30.The newcomers found it impossible to _____ themselves to the climate sufficiently to make permanent homes in the new country.
A.suit
B.adapt
C.regulate
D.coordinate
答案:B. 本题是一道词汇考查题。suit意为“使满意,适应”,(e.g.),Does the climate suit you? adapt 意为“使适应,改编,改写”,(e.g.)you must adapt yourself to new condition. regulate意为“调节,标准(仪器,机械)”;coordinate意为“调和,协调”。
三、完型填空(31-40)
Perhaps more than anything else, scientists are eager to find out if Martian life existed in the past-or still exists. ___31___ telescopes first zoomed in ___32___ Mars in the 17th century, people have conjured up a wild ___33___ of images or what Martians might look like. But space probes like the 1997 Sojourner land rover have yielded no evidence of such alien beings.
Most experts agree that if life did at one time evolve on Mars, finding evidence of that life-which would likely take the form of tiny organisms-won't be easy. ___34___, many scientists are optimistic. "We've got organisms on Earth that adapted to life deep ___35___ the surface in underground water wells,"says Stephen Clifford. "___36___ life like that evolved on Mars four billion years ago, there's no reason why it ___37___ today."
___38__ last year's disappointing losses, the future of Martian exploration looks ___39__. This year, two major films about fictitious Mars missions-Red Planet and Missions to Mars-are certain to heighten interest in our planetary neighbour. More important, plans for new sets of NASA orbiters and landers-one to launch in 2001, the other in 2003-are already in the works. Without a doubt, each new mission will inch scientists closer to ___40___ the mysteries of planet Mars.
31.请选择最佳答案填入( )。
A. When
B. Before
C. Ever since
D. Ever
答案:C
解析:本文第一句点明了全文中心思想:科学家们正渴望发现火星生命是否过去存在过或现在仍然存在。第二句为主从复合句,主句的时态为现在完成时,那么引导时间状语从句的连词必然是since,为加强语气可用选项C中的Ever since.
32. 请选择最佳答案填入( )。
A. in
B. on
C. in the
D. on the
答案:B
解析:本题的难点在于辨别出短语动词zoomed in的意思是“(镜头)拉近,推近”,如:The TV camera zoomed in on the child's face. 电视摄像机向孩子的脸部推近。on Mars 是固定搭配,Mars前面不加the,且下文有反复出现。
33. 请选择最佳答案填入( )。
A. varying
B. various
C. plenty
D. variety
答案:D
解析:本句的大意是:人们想象出火星的各种各样的杂乱形象...a variety of 是固定搭配,plenty of 也含有 “许多”的意思,但前面没有不定冠词a.
34. 请选择最佳答案填入( )。
A. Still
B. Even if
C. Though
D. Although
答案:A
解析:前句谈到了大部分老师认为火星上曾经有生命,但找到有生命的证据不是容易的。本句接着讲许多科学家仍很乐观,可以从句意和语法两方面推理,副词still为正确答案。
35. 请选择最佳答案填入( )。
A. up
B. under
C. below
D. above
答案:C
解析:本句的大意是:我们在地下水井中找到适合生活在很深的地表下面的微生物。按逻辑推理可选择under 或below,但under指在某物的正下方,含垂直在下的意思,而below指在某物下面,但不一定在正下方,范围较宽,所以选项C为正确答案。
36.请选择最佳答案填入( )。
A. When
B. What
C. That
D. If
答案:D
解析:本句的大意是:如果在亿万年前火星上存在有这样的生命,就没有理由说今天不会存在这样的生命。从意义和句法结构来判断,选项D的if为正确答案。
37. 请选择最佳答案填入( )。
A. wouldn't exist
B. wouldn't have existed
C. doesn't exist
D. has existed
答案:A
解析:通过上题可知道本句是表示与现在事实相反的非真实条件句,主句的谓语动词形式为:would + 动词原形,因此选项A为正确答案。
38. 请选择最佳答案填入( )。
A. Even if
B. Despite
C. Although
D. However
答案:B
解析:本句的大意是:尽管去年有令人失望的损失,但火星探测的前景看来是有希望的。Even if与Although需连接从句,Despite后可跟名词或短语。通过意义和逻辑推理,可选择Despite(尽管)为正确答案。
39. 请选择最佳答案填入( )。
A. promised
B. being promised
C. promising
D. to be promised
答案:C
解析:本句中谓语动词looks为连系动词,后面应跟形容词做表语,只有promising(有希望的)既满足意义的要求,又符合谓语动词的构成。
40. 请选择最佳答案填入( )。
A. understand
B. understanding
C. be understood
D. the understanding
答案:B
解析:本句的大意是:毫无疑问,每一项新的任务都会使科学家逐步接近了解火星的秘密。句中的to为介词,后面应接动名词understanding.
四、翻译(41-45)
41.One of the oldest, and let's face it, most bizarre sports from Britain is golf. Originating from Scotland in the 15th century, the game involves whacking a small white ball around a large field and trying to make it land in a series of eighteen tiny holes in the ground. At first, the game was only fully understood by middle-aged men, who spend considerable time at the nineteenth hole — the clubhouse bar.
译文:
高尔夫是一项历史悠久的运动,也是起源于英国的一项极为奇特的运动。15世纪,高尔夫开始出现在苏格兰。这项运动要求在一片宽阔的草地上,用球杆将一个白色的小球打进18个小洞。最初,喜欢高尔夫的一般都是中年男性,他们打球的目的更 多是在俱乐部的第19个洞——酒吧里消磨时间。
42.They know that a seal swimming under the ice will keep a breathing hole open by its warm breath, so they will wait beside the hole and kill it.
译文:
他们知道在冰面下面游泳的海豹呼吸的热气会使冰面上出现洞口,于是他们就在洞旁守侯并捕杀海豹。
43.We may be able to decide whether someone is white only by seeing if they have none of the features that would mark them clearly as a member of another race.
译文:
只要一个人没有属于其他人种的明显的特征,我们就可以判断他是否属于白色人种。
44.Although signs of dishonesty in school, business and government seem much more numerous in years than in the past, could it be that we are getting better at revealing such dishonesty?
译文:
尽管在学校,企业和政府中不诚实的欺诈行为近年来比以往都要多,大那也许是因为我们在这些方面加大了揭露的力度。
45.Mathematicians who have tried to use the computers to copy the way the brain works have found that even using the latest electronic equipment they would have to build a computer which weighed over 10,000 kilos.
译文:
使用计算机来拷贝大脑工作方式的数学家们发现即使使用最先进的电子设备,他们也要建造一台超过10,000公斤的计算机。
五、写作(46)
46.For this part,you are allowed 30 minutes to wite a composition of no less than 120 words on the topic Why We Work.Your composition should be based on the following outline given in English.
1.Some people live to work.
2.Other people work to live.
3.Your opinion.
答案:Why We Work
When we live in the world,weall work for some reasons or other. Different people have different attitudestowards work. Some people live to work. They devote themselves to their work. Theaim for which they work is to realize the value of life,to promote the developmentof society and to make more people live a happy life.They make great contributions to society and at the same time they also find pleasure in their work.
On the other hand,other peoplework to live. They regard work as a way of making a living. The purpose for which they work is to kill time or to make enoughmoney to support themselves and their families. Theyoften regard work as what they have to do. So they can‘tobtain pleasure and enjoyment from their work. Such people,once they can afford to support themselves and their families,perhaps quit their work.
In my opinion,we shouldn‘t goto extremes. Since we are members of society,we should do what we can to betterthe society so that we can live in a more comfortable and more convenientsurrounding. Good life is an assurance of smooth work. Only when we realize this can we live happily and work well.
【更多成人英语三级精华资料>>>点击下方按钮免费下载】
最新资讯
- 2023年成人英语三级考试完形填空练习题分享2022-12-23
- 2022年成人学位英语考试:英汉互译复习试题2022-09-08
- 2022年下半年成人学位英语考试:英汉互译冲刺练习及答案2022-08-31
- 2022年成人英语三级考试阅读理解专项练习题2022-08-29
- 2022年成人英语三级考试完形填空练习题2022-08-24
- 2022年下半年成人学位英语考试词汇语法练习及答案2022-08-22
- 2022年下半年成人英语三级模拟试题182022-06-07
- 2022年下半年成人英语三级模拟试题172022-06-07
- 2022年下半年成人英语三级模拟试题162022-06-06
- 2022年下半年成人英语三级模拟试题152022-06-06